Rulleskolen 2018

Rulleskole sæson 2018 starter mandag 11. juni kl. 18:30

rul.jpg
Hvad underviser vi i?

Alle grønlandske rul, der slutter på bagdækket.

Hvem kan være med?

Helt nye og/eller erfarne kajakroere, der gerne vil lære eskimorul.
Det kan være kajakroere, der aldrig har prøvet at rulle, der har prøvet uden held, der kan lidt, der kan meget (rulle-rens).

Alle skal deltage i undervisningen på land mandag 11 juni kl. 18.30 for at kunne deltage i undervisningen resten af sommeren.

Du er også velkommen til at deltage den 11 juni for at se, om det er noget for dig og så bagefter give besked om, hvorvidt du vil deltage.

Hvordan foregår det?

Du vil lære om rul helt fra bunden. Vi forklarer, hvad der skal til for, at kajakken kan komme sikkert rundt. Vi laver øvelser på land og siden på meget lavt vand. Efter de første par gange på helt lavt vand underviser vi på ca. 1 meter dybt vand.

Elever vil arbejde sammen i grupper 3 og 3 – og vi tilstræber at have instruktører nok, så der kan være en instruktør ved hver gruppe.

Den første aften foregår i Gilleleje kajakklub, vi kan arrangere samkørsel fra Humlebæk. Her gennemgår vi rullet på land og laver tør-øvelser, så man kan få en fornemmelse af, hvad man skal gøre med kroppen, og hvad man skal gøre med sin åre for at få kajakken rundt.

Så kom i træningstøj, ikke kajaktøj, den aften.
Hvis du har et liggeunderlag, så tag også gerne det med. Vi ligger på broen/gulvet og laver kajakøvelser og si-den strækøvelser.

Dress code

Efter 1. gang: Selv om det er sommer, bliver man meget hurtigt meget kold. Derfor er tørdragt bedst, hvis man har sådan en. Ellers en god våddragt, lange uldunderbukser, og uld under en langærmet neoprenbluse. Handsker og neoprenhætte er et must. En næseklemme er også en god ide.

Hvorfor grønlandske rul med åre?
Vi underviser i grønlandske rul, fordi det er mere skånsomt for kroppen. Når man er blevet rigtigt god, glider man faktisk rundt alene med teknik. Der er ikke tale om at tvinge kajakken op ved brug af mange kræfter, som ved et europæisk rul.

Der er således ikke tale om et quick fix, hvor det lykkes at komme rundt et par gange, men man ved ikke hvorfor, og kan ikke finde ud af det den dag, man vælter på en rotur.

Hvornår foregår det?

Mandage kl. 18.30 til 20.00 hen over sommeren, den 11 juni dog til kl. 21.00.
Ved afbud skal du sende en sms til kursuslederen. Kursusleder for roere fra Sletten vil være Christian.

Vi kan være både i Gilleleje eller Sletten alt efter vejret, vi vil gerne undgå pålandsvind.

Tilmelding

Send en sms til Christian. Skriv dit navn, og om du vil tilmelde dig rulleskolen, eller om du kommer til introaften for at se, om det er noget for dig. Sidste tilmelding fredag 8/6

Sidste år var det 19 tilmeldte – og vi håber på at se endnu flere i år.

Pris: Deltagerne plejer at gå sammen om at lave en fælles middag for hele holdet til sidst.

Holdet bag rulleskolen 2018
Kursusledere Gilleleje: Kamilla 2190 2939 og Kathrine 3028 4822
Kursusledere Sletten: Christian 2528 8022
Instruktører: Lise, Axel & Christian
Hjælpeinstruktører: Kamilla, Michael og Claus

Glade kajakhilsner
😀